top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıCeren Çiller

Ben Murtaza // Deniz Tarsus

Deniz Tarsus (1987- )

Deniz Tarsus Kimdir?


Deniz hanım bir film yönetmenidir. 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon okumuştur. Yazarlığı ve yönetmenliğini yaptığı kısa filmleri uluslararası festivallerde yarışmıştır. Mod ve Garotte isimli filmleriyle birçok ödül sahibi olmuştur. Filmlerinin yanı sıra yazarlığı ile de öne çıkan Tarsus birbirinden güzel öykü kitaplarını bizlere kazandırmıştır.


Okumadan önce:


Kitabımızın türü öykü ve içerisinde Murtaza’nın ağzından dört başlık altında okuduğumuz birbirinden güzel anıları bulunmaktadır. Aslında kitabı yazar değil de Murtaza anlatır Selim Bey yazar. Bu iç ısıtan güzel kitabı okuduktan sonra düşündüğüm ilk şey hala bu kadar etkileyici kalitede yazı yazan yazarlarımızın var olması oldu. İnsanımızın ne kadar içten olduğunu bir kez daha görmek gerçekten içimi ısıttı benim. Murtaza’nın hiç kararmamış temiz kalbi, başına gelenler karşısındaki saf görüşleri ve hayattan aldığı dersler uzun zamandır keyif veren nadir şeylerden biriydi benim için. Aslında öyküyü okuduğunuzda herkes el ele tutuşmuş bir şekilde oradan oraya şarkılar söyleyerek koşuyor gibi bir izlenim oluşmasın zihninizde J Tam tersine hayatın gerçekleri tüm acımasızlığı ile vuruyor Murtaza’nın anlattığı her anıda. Benim kalbime dokunan şey Murtaza’nın tüm bunlar karşısındaki tavırlarıdır. Sizler için de tek tek kitapta bulunan başlıkları not ettim.

· Mucit İlhami Ziya’nın Öyküsü

· Ete Doğan Yula’nın Öyküsü

· Reha Hud’la Leyla’nın Vahim Öyküsü

· Gelecekte Geçmişi Yazan Baba Mahruki’nin Emanet Öyküsü

“Bir insan o kadar sessizse kendi vicdanını susturamadığı içindir. Bir insan hiç dermanı yokken haddinden fazla iş üstleniyorsa bu da kendini cezalandırmak içindir.”
“Zaman tanrısı yaşar, insanoğlu tamamen ölmek için yaratılmış.”

Murtaza’nın her öyküsünde hayatında bakış açısını değiştiren insanlara, korkularına, kahkahalarına, ilk aşkına, dostluklarına rasgeliyor, kitabın her sayfasında özgürlüğüne ne kadar düşkün bir adam olduğunu fark ediyor ve her sözünde ona zincir vurulamayacağına şahit oluyoruz.


Öykülerin içesine tek tek girip anlatmak isterdim ama daha fazla anlatarak heyecanını kaçırmak istemiyor, kitabı çokça tavsiye ediyorum.


"Yürünen her yol adama en az bir yokuş öğretir. Cebine koyduklarına bak."
“İnsanın öldüğünü gözünden anlarsın, kalbinin atıp atmaması mühim değil.”

88 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page